LV JW-14 BH TK1 Energetics Eternal Fire "Disa"

Energetics E-pentueesta kotiin jäi ihastuttava airisneiti Disa. Minun pitkäaikainen haaveeni ikiomasta airiskasvatista vihdoin toteutui!

Disa on "hyvänmielenkoira", jonka kanssa on ilo olla paikassa kuin paikassa ja sen kanssa on erittäin mielekästä harrastaa. Disa harrastaa pääasiassa tokoa. Disalla on ollut onni päästä lainaohjaajan kanssa opettelemaan myös haun alkeita. Sosiaalinen, ihmisrakas ja mielellään nenäänsä käyttävä Disa on ollut hakumetsässä onnensa kukkuloilla.

Osallistumme myös näyttelyihin. Disa aloitti pentunäyttelyt hurjan hienolla menestyksellä ollen kaikissa kolmessa pentunäyttelyssä ROP-pentu ja tämän lisäksi sijoittumalla myös ryhmäkehässä. Disa voitti Latvian juniorivoittaja-tittelin maaliskuussa 2014. Disalla on kaksi SERTiä näyttelyistä.

Alkuvuodesta 2015 Disa osallistui ensimmäisiin agilitykilpailuihin kahdella hyppyradalla (kontaktiesteet eivät ole vielä harjoiteltu valmiiksi). Kunhan löydämme treeniaikaa agilitylle, nii Disa tullaan varmasti vielä näkemään myös agilitykisaadoille. Nyt toko on vienyt harrastusaikamme.

Kesällä 2015 Disa voitti perinteisen airedalenterrierien möllikoirien tottelevaisuuskilpailun, Tuomaan Tuopin. Samaisella leirillä Disa voitti myös airisten leirinäyttelyn. Syys-lokakuussa 2015 (2,5 vuotiaana) Disa osallistui viiden viikon aikana neljään TOKO-kokeeseen, saaden TK1-koulutustunnuksen sekä suoritti hyväksytysti BH-kokeen.

Disa on perusteellisesti terveystutkittu (lonkat: B/B, kyynärpäät :2/2, selkä: terve, polvet: 0/0, silmät: terveet, sydän: terve). Vaikka Disa on muuten täysin terve ja on omaan makuuni täydellinen airistyttö, niin kyynärpäiden takia Disalle ei ole suunnitteilla jalostuskäyttöä. Onneksi kyynärpäät eivät ole haitanneet koiraa ja toivottavasti eivät vaivaa myöhemmälläkään iällä.

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti