C-pentue 17.6.2008

Emä: FIN MVA AGi1 Energetics At Full Speed "Hippa"

Isä: BH AD VPG3 IPO3 FH1 FH2 KfT-JCH DE CH VDH DE CH KfT LU CH CH CH PL CH AT CH C.I.B, DE VCH KfT Vogtland Sieger Klubsieger Vet. 2011 VDH-Sieger-Leipzig 2006 WVW-12 Othello Von der Laubenhaid

Energetics C-pentue syntyi kesällä 2008 Hipalle (FIN MVA Energetics At Full Speed) ja saksalaiselle Othellolle (Othello Von der Laubenhaid), 10 pentua. Hippa oli alkuun sijoituskoira, mutta päätimme Hipan omistajan Petran kanssa tehdä C-pentueen ns. yhteistyöpentueena. Hipalle etsittiin tervettä urosta, jolla olisi vankkaa näyttöä harrastuskoirana sekä tämän lisäksi komea ulkomuoto. Lisäksi halusimme, että uroksella olisi valmiiksi jälkeläisnäyttöä. Ihastuimme Othelloon. Saksaan astutusmatkalle Hipan kanssa lentokoneella lähtivät "kepot" Ari ja Sami. Hippa ja pennut asuivat kotonaan Inkoossa. Pentue on ns. sekalinjainen, näyttelylinjainen emä ja käyttölinjainen isä.

C-pentue on ollut erittäin miellyttävä luonteeltaan. Luonnetestin on suorittanut 7 koiraa kymmenestä. Pentueesta on kuvattu 8/10 koiraa erinomaisin lonkkatuloksin, 7:llä koiralla A-lonkat ja 1:llä B:t. Kyynärpäissä on parannettavaa (vain kahdella puhtaat nollat), mutta pääasia, että muutokset ovat terveyden kannalta lieviä, eivätkä haittaa mitenkään koiria rankoissakaan harrastuksissa tai arkipäivän askareissa. Näyttelyissä on käynyt tähän mennessä (kevät 2014) 6 koiraa, tuloksina EH, ERI, SERT. Kaksi koiraa on suorittanut BH-kokeen. C-pentueen koirien harrastuksiin on kuulunut toko / tottis, pelastuskoiraharrastus, haku, jälki, mejä, näyttelyt, agility, rallytoko.

Sijoitukseen lähti Rytmi (BH Energetics Crossfire). Epäonneni sijoituskoirien suhteen jatkui ja Rytmillä todettiin allergia ja myöhemmin varvasnivelrikko, joten valitettavasti tästä luonnetestinkin mukaan tasapainoisesta, hyvähermoisesta ja luonteensa puolesta aivan ihastuttavasta airisneidistä ei ollut suvun jatkajaksi. Muutoin C-pentue on viettänyt perustervettä onnellista koiranelämää.

C-pentueen tunnetuin koira on monitoimipakkaus "nenäkoira-Keltsi" (Energetics Calamity Jane), joka on hienoilla saavutuksillaan kerännyt mainetta ja kunniaa rodulle sekä jättänyt useassa suhteessa nimensä historian kirjoihin. Keltsi on muun muassa Suomen ensimmäinen jäljestysvalio-airis FI JVA sekä Suomen ensimmäinen jäljestyksen käyttövalio FI KVA-J. MEJÄ-harrastuksen lisäksi Keltsi on kilpaillut mm. TOKOssa, Agilityssä, Rallytokossa, HIRV-metsästyskokeessa ja osallistunut näyttelyihin saaden ERIn.

Kuvateksti

Energetics Chico Valiente- "Diego"

Kuvateksti

Raahaa kuva tähän

Energetics Cliffhanger - "Roki"

Kuvateksti

Energetics Crackerjack - "Otto"

Kuvateksti

FI JVA FI KVA-J BH TK1 Energetics Calamity Jane -"Keltsi"

Kuvateksti

Energetics Catch if u can - "Maisa"

Kuvateksti

Raahaa kuva tähän

Energetics Chic Chick - "Tiuku"

Kuvateksti

Energetics Crazy Speed - "Cilla"

Kuvateksti

Energetics Crispy Cracker - "Korppu"

Kuvateksti

BH Energetics Crossfire - "Rytmi"

Kuvateksti

Energetics Cut no ice - "Nina"